3 snabba om personuppgifter:

En bättre kundupplevelse.
Med hjälp av personuppgifterna kan vi skicka dig unika och anpassade erbjudanden.

Säkerheten först!
Dina uppgifter är alltid skyddade hos oss och vi gör vårt bästa för att du ska känna di trygg med att vi hanterar dina uppgifter. Vi ber aldrig om mer uppgifter än vi behöver.

Du bestämmer.
Hos oss får du inget spam eller onödiga informationsmail, vi håller det enkelt och kontaktar dig endast vid behov. Vi behåller dina uppgifter för oss själva och delar inte med oss till tredje part. Vi behåller dina uppgifter så länge vi behöver dem, annars raderar vi dem. Och du, du kan alltid be om att få dina uppgifter raderade när som helst!

 

Om personuppgifter

För oss på Kumlin Suspension har det alltid varit viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy som du läser just nu hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Kumlin, Bengt 610126 (”Kumlin Suspension”/”vi”), Axelsäng 108, 733 94 Sala, Västmanlands län är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Kontaktuppgifter hittar du här.

 

Vi hanterar uppgifter om dig lite olika beroende på om du är en oregistrerad kund som surfar runt och handlar, eller om du har skapat ett konto och därmed är medlem. Här nere kan du läsa om vad som gäller för respektive kategori.

UPPGIFTER OM DIG SOM ÄR KUND

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • För & Efternamn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Företagsnamn (valfritt)
  • Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.

För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress
  • Betalningsinformation och betalningshistorik
  • Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)

Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år. Den här informationen kommer alltså inte att finnas tillgänglig för exempelvis kundtjänst.

 

För att kunna erbjuda dig en personifierad sajt som ger dig bästa möjliga shoppingupplevelse och ger dig mer relevanta produktvisningar och rekommendationer, behandlar vi de här uppgifterna om dig

  • IP
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på och din shoppinghistorik

Den här datan analyserar vi sedan, och ger dig sedan förslag på andra produkter du kanske skulle tycka om på vår sajt. Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att tillhandahålla en så bra och anpassad sajt som möjligt till dig. Vi sparar sådan data i klartext i en månad från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.

 

Om du vill kan du även rensa din cookiedata, vilket tar bort all historik:

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här uppgifterna om dig:

  • IP
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på sidor du har besökt
  • Ordernummer

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår sajt. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Criteo: https://www.criteo.com/privacy/

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

Om du vill kan du även rensa din cookiedata, vilket tar bort all historik: http://www.kumlinsuspension.se/cookies/

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar eller ge feedback behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Uppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)

Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället.

För att kunna förhindra missbruk av våra tjänster eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget hanterar vi de här uppgifterna;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Betalningsmetod (endast vilken metod)
  • Uppgifter om returer och leveranser
  • IP-nummer
  • Eventuella kundnoteringar
  • Kundtjänsthistorik

Den här behandlingen är nödvändig för att vi har ett berättigat intresse av att förhindra missbruk av en tjänst eller för att förhindra, förebygga och utreda brott mot företaget. Sådana uppgifter eller noteringar sparar vi så länge det är relevant i förhållande till vad som har hänt, men vanligtvis inte längre än 36 månader.

För att kunna analysera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system behandlar vi följande uppgifter om dig;

  • Köp- och användargenererad data, som exempelvis klick- och besökshistorik
  • Tekniska data rörande enheter och deras inställningar (t.ex. språk, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem och plattform).
  • Information om hur du har interagerat med oss, t.ex. hur du har använt sajten, inloggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, felkoder, hur du når och lämnar tjänsten etc.

Detta gör vi för att behandlingen nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att förbättra och utveckla våran sajt samt våra produkter och erbjudanden till dig. Detta gör vi genom analys på aggregerad nivå, dvs att analysen är generell och inte på individnivå. Vi sparar sådan data som underlag till analysen klartext i ett år från din senaste aktivitet, och sedan psedonymiserar vi informationen, vilket innebär att det inte går att se vem som uppgifterna tillhör. Om du skulle återvända inom två år ifrån det att vi psedonymiserat dina uppgifter, kopplar vi ihop dina uppgifter med ditt tidigare besök på vår sajt och kan på så sätt se att du är en återkommande kund, och bättre förstå hur återkommande kunder generellt använder vår sajt. Om det däremot har gått mer än två år sedan vi psedonymiserade dina uppgifter, kan vi inte längre koppla ihop uppgifterna, och din historik är tom. Skulle du höra av dig till oss och vilja nyttja din rätt att bli raderad kommer vi självklart heller inte att kunna återkoppla någon information om dig.

UPPGIFTER OM DIG SOM ÄR MEDLEM

När du skapar ett konto på kumlinsuspension.se och därmed blir registrerad medlem hos oss godkänner du samtidigt våra köpvillkor.

För att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig som är medlem behöver vi behandla följande uppgifter om dig;

  • Namn
  • Adress, telefonnummer och e-post
  • Information och historik om alla dina beställningar, som ordernummer, produkt, leveransadress, faktura etc.
  • Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av medlemsklubbsavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig och erbjuda dig förmånerna som registreringen och kontot ger enligt avtalsvillkoren. Informationen sparar vi till dess att du själv avslutat ditt konto eller kontot automatiskt avslutats efter 36 månader vid inaktivitet.

Observera att information som till exempel din köphistorik, ditt användande av sajten och liknande uppgifter behövs för att Nelly ska kunna fullgöra avtalet med dig, och sparas alltså så länge du har ett konto hos oss enligt medlemsvillkoren.

 

Vi delar sällan information med andra, men när vi gör det är det för att underlätta för dig som kund. Om vi skulle dela med oss av informationen kan det vara till följande:

Tjänsteleverantörer

För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina person¬uppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra uttryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta. Ett exempel på detta kan vara postnord/dhl/schenker för att du ska kunna få ditt paket levererat, samt kunna motta aviseringar.

Betaltjänstleverantörer

För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på sajten.

Övriga mottagare

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare. I ett sådant fall kommer du att få ett mail där du erbjuds att radera dina uppgifter innan dem delas vidare.

Överföringar utanför EU

Vissa tjänste- eller betaltjänstleverantörer kan komma att befinna sig utanför EES. Vi överför aldrig några uppgifter utanför EES utan att ha vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder, och vi har lagstöd för överföringen genom exempelvis Privacy Shield eller kommissionens standardavtalsklausuler.

 

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Om du har ett konto kan du när som helst logga in på Mina Sidor för att se vissa uppgifter som vi har om dig, t.ex. kontaktuppgifter, dina personliga erbjudanden och andra bra grejer. Om du inte registrerat dig som medlem, eller vill ha ett komplett registerutdrag, kan du kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.

Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.

 

Om du har några frågor kring uppgifter som lagras, vilka uppgifter om dig vi lagrar eller om du vill radera några uppgifter, går det bra att kontakta oss här.

Du kan även vända dig till vårt dataskyddsombud på: [email protected]

Om du inte är nöjd med det svar du har fått ifrån oss eller hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna klagomål till behörig tillsynsmyndighet.

 

Du kan läsa mer om cookies här.